Studieregie Algemene Informatie

Als onderdeel van je studie moet je studiepunten zelf invullen - zogenaamde studieregiepunten. In totaal gaat het om deze studiepunten voor studiejaar 2016-2017:

 • 2 studieregiepunten in de Propedeuse
 • 2 studieregiepunten in Verdieping 1

N.B. Studieregiepunten kunnen het hele jaar door behaald worden. In verband met de eindejaarsdrukte is de uiterste datum om een SRP ter beoordeling bij een docent in te leveren 16 juni 2017.

SRP voor propedeusestudenten

Propedeusestudenten kunnen hun studieregiepunt behalen door zich in te schrijven voor een van de activiteiten die de studie aanbiedt. Dat aanbod vind je in de loop van het jaar op deze pagina en in de aanloop naar de SRP-week* komen hier de programma's te staan. 

Wat in ieder geval kan is:

 1. Actief lid van een commissie van de studievereniging IAM Core (zie hieronder)
 2. Studentassistenschap (meestal op verzoek van een docent).
 3. Organiseren van een SRP-workshop voor andere studenten. Maak hiervoor een plan en dien dat in bij een docent naar keuze. Deze moet het plan eerst goedkeuren voordat je aan de slag gaat. Gebruik daarvoor onderstaand studieregiepuntenvoorstelformulier.
 4. Meedoen met een activiteit in een van de drie SRP-weken:
  SRP-week 1. 29 aug-2 sept 2016: voor aankomende P-studenten bieden we een opfriscursus Taal en een introductie Vormgeving (Photoshop, Illustrator, Indesign)
  *SRP-week 2. 6-10 februari 2017: verschillende programma's voor P-studenten
 5. Je kunt ook zelf een plan maken. Dit plan kan je indienen bij een docent naar keuze. Deze moet het plan eerst goedkeuren voordat je aan de slag gaat. Gebruik daarvoor het studieregiepuntenvoorstelformulier op deze pagina.

SRP voor Verdiepingsstudenten

Voor verdiepingsstudenten zijn er verschillende manieren om een SRP te behalen. Er is veel aanbod om als ouderejaarsstudent in het propedeusejaar te helpen.

 1. Studentassistent: In de loop van het jaar kun je op verschillende manieren als studentassistent aan de slag. In vaklessen (HTML5/CSS3, grammatica NL, de Adobe-tools, etc) of je beantwoordt vragen van studenten tijdens de projectwerkplaats, of misschien geef je de studenten wel een workshop over plannen, presenteren of een andere vaardigheid waar jij goed in bent.
  Hoe werkt het:
  Een docent plaatst een oproep op het intranet. Jij meldt je aan en maakt afspraken met de docent over wat je gaat doen,  wanneer je dat gaat doen en hoeveel uur je daaraan gaat besteden. Na afloop vult de docent jouw SRP-formulier in. Je kunt zo meerdere dingen doen om tot een SRP (minimaal 28 uur) te komen.
  Of je komt zelf met een steengoed idee om les te geven aan andere studenten in een van de SRP-weken. Zoek een docent die hierbij supervisor wil zijn (en de uiteindelijke beoordeling wil controleren) en voer je plan uit. Zo verdien jij een SRP en je medestudenten ook!
 2. Je kunt ook zelf een plan maken. Dit plan kan je indienen bij een docent naar keuze. Deze moet het plan eerst goedkeuren voordat je aan de slag gaat. Gebruik daarvoor onderstaand studieregiepuntenvoorstelformulier.

SRP: I AM Core

Wil je op een leuke manier een SRP verdienen? Of gewoon meer uit je studie halen, leren organiseren en gezelligheid om je heen? IAM Core zoekt nog:

 • Een leuke propedeuse student die houdt van een feestje voor de feestcommissie.
 • Mensen die de aankomend studenten van CMD een onvergetelijke introductie willen bezorgen (voor 2 SRP's)

Meer informatie? Kijk op ons evenement: http://www.facebook.com/events/124002057774646/

Of stuur gelijk een mailtje om een afspraak te maken voor een gesprek, naar: bestuur@iamcore.nl

Zelf een SRP-plan bedenken en uitvoeren

Voor SRP's die je zelfstandig uitvoert of gaat geven is het van belang dat je ALTIJD de procedure volgt voor aanvragen van een SRP!

Procedure eigen SRP:

 1. Invullen van het Studieregiepuntenvoorstelformulier
 2. Formulier inleveren bij een docent die dit inhoudelijk goed kan beoordelen op basis van specialisatie
 3. Afspraken met deze docent maken over wat je precies wanneer gaat doen (deliverables)
 4. Bij goedkeuring door deze docent kun je aan de activiteiten voor dit SRP beginnen
 5. Na afloop van de activiteiten feedback aan deze docent geven (en eventueel deliverables laten zien)
 6. Indien alles akkoord is zal deze docent de SRP-punt(en) doorgeven aan de cijferadministratie

Op het intranet in de rubriek "Gezocht / Gevraagd" worden regelmatig opdrachten / klusjes door externe partijen aangeboden. Soms is dit tegen een financiële vergoeding, soms kun je hier je SRP's mee verzilveren.

N.B. Je kunt een uitgewerkt SRP ter beoordeling aanbieden tot en met 16 juni 2017. Daarna is er geen garantie dat je werk nog voor de zomer wordt nagekeken.