Minor Web Development - Everything Web

Computerprogramma’s en interactieve toepassingen verplaatsen zich meer en meer naar de browser van de gebruiker. De gebruikte webtechnologieën worden steeds vaker voor alledaagse ‘dingen’ gebruikt, in en rond het huis, voor medische toepassingen, rollende robots, fietssloten en hardloopschoenen. In de minor Web Development leren studenten toepassingen maken met behulp van deze webtechnologieën.

We gaan met cutting-edge webtechnologieën leren goede (web) producten te maken. Samen met innovatieve bedrijven verkennen we de grenzen van wat er mogelijk is. Van studenten wordt verwacht dat ze gedegen kennis hebben van HTML, CSS en JavaScript. Ben je leergierig? Gedreven en zelfredzaam? Ben je technisch georiënteerd én houd je rekening met de gebruiker? Wil je dit leren? Droom je van Meteor, Responsive, Reactive en CSS hacks? Dan is deze minor voor jou!

EXPO Donderdag 23 juni

Donderdag 23 juni is een Expositie waar al het studentenwerk van de minor Web Development zal worden gepresenteerd. Van 13:00 - 15:00 is er de mogelijkheid om alle projecten te bekijken en beklikken.
Iedereen is welkom in het Theo Thijssenhuis - eerste verdieping
Wibautstraat 2-4
1091 GM Amsterdam
(witte zijvleugel van het Kohnstammhuis (KSH))

Vakken & Rooster

blok 3 blok 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Web App from Scratch PW1 Reces Performance Matters PW2 Real-Time Web PW3 Reces Her Meesterproef Her
CSS to the Rescue Browser Technologies Web of Things
Weekly Nerd Weekly Nerd Weekly Nerd

In blokken van 3 weken worden 2 vakken tegelijk gegeven. Een blok wordt afgesloten met een project van een week. Na 3 blokken volgt de herkansingsperiode en de minor wordt afgesloten met een meesterproef, een project van 5 weken.

Iedere week op dinsdagmiddag is de Weekly Nerd: Workshops en lezingen van bedrijven en designers over het vakgebied. Nerd alert.

Rooster
Er wordt elke morgen les gegeven, daarna wordt verder gewerkt in de N-lounge. Meestal beginnen de lessen om 10:20 in een leslokaal. Op vrijdagmiddag 13:37 worden de werkopdrachten opgeleverd, besproken en beoordeeld. 

Voor de minor staat 40 uur per week. Studenten worden gestimuleerd in N-gebouw te blijven werken. De docenten en coaches zijn aanwezig voor hulp, vragen en inspiratie. Daarnaast is het de bedoeling dat studenten zoveel mogelijk van elkaar leren, samenwerken, code reviewen en informatie delen. 

Contact & Locatie

Er wordt lesgegeven in het N-gebouw:
REC gebouw N
Plantage Muidergracht 14
1018 TV Amsterdam

openbaar vervoer naar halte Weesperplein:
Metro en sneltram 51, 53 of 54
Tramlijn 7, 10 halte Weesperplein. Tramlijn 9 en 14 halte Plantage Kerklaan.

Minorcoördinator
Koop Reynders & Joost Faber
k.g.reynders@hva.nl
j.faber@hva.nl

Onderwijsbureau CMD
Als je iets wilt weten over de dagelijkse gang van zaken binnen de opleiding CMD is het onderwijsbureau het eerste aanspreekpunt. Hier kun je terecht voor onder meer informatie over roosters, locaties, tentamens en cijfers en vragen over de organisatie van het onderwijs.

De balie is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur en 14.00 tot 16.30 uur. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 020 595 1855 van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 16.30 uur. Via email kan je ons bereiken op  info-cmd@hva.nl 


Studenten & Docenten

GitHub Repos

Hulp voor Doorzoek cursussen