Blok WEB 1819

In Blok WEB ga je een responsive website ontwerpen én maken. Je gaat leren hoe je een site kan maken die het goed doet voor alle gebruikers, voor alle apparaten en browsers, en in iedere context.

Lesprogramma en vakken

Klik hier voor het lesprogramma met de opdrachten en lespresentaties.

In de P heb je al een aantal websites gemaakt, je hebt het vak Visual Interface Design gehad, Internet standaarden, HCI en Informatie Architectuur. In Blok WEB komen al deze vakken samen. In dit blok leer je hoe je een responsive website kan ontwerpen en maken. Je leert hoe je alle ontwerpkeuzes kan onderbouwen met design onderzoek voor de vormgeving en interactie, en hoe je iteratief een ontwerp kan maken met behulp van HTML. CSS en JavaScript. Project WEB is een individueel project waar je zowel de vormgeving, techniek als de interactie leert bedenken en maken.

Tijdens het blok wordt het Project en de vakken Frontend Development, Vormgeving 2, Design Patterns tegelijkertijd gegeven, je werkt aan dezelfde opdracht. Kijk op de vakpagina's voor de deelopdrachten die bij het vak horen en voor de beoordelingscriteria.

Herkansers blok 1 en blok 2

Blok WEB kun je aan het eind van blok 2 herkansen tijdens de semester herkansing. In januari kun je je inschrijven als je een herkansing wil doen.

Herkansers voorgaande jaren

Als je één of meerdere vakken niet hebt gehaald kun je tijdens blok 1 en/of blok 2 de vakken herkansen. Tijdens het blok bestaat de mogelijkheid een individueel herkansingstraject te volgen. Dan kun je zelfstandig aan de deelopdrachten werken en afspreken met een docent. Op de vakpagina's staat meer informatie.

Help with Search courses
Lesprogramma blok WEB 1819

Blok WEB bestaat uit de vakken Frontend development, Vormgeving 2 en Design patterns. De 3 vakken worden integraal aangeboden binnen het project. Dat betekent dat de colleges van de vakken op verschillende momenten worden aangeboden. In het lesprogramma staat van week tot week de opdrachten en welke colleges worden gegeven.

Project Web 1819

In het project leer je een oplossing op een ontwerpvraag bedenken en onderzoeken. Je maakt verschillende prototypes vanuit (de beroepsrollen) vormgeving, interaction design en frontend design, om tot een passende oplossing te komen. Je kunt een onderbouwd ontwerp bedenken, schetsen, in detail uitwerken en je gemaakte ontwerpkeuzes verantwoorden.

Frontend Development 1819

In het vak Frontend development leren studenten een responsive website maken, een website die zich automatisch aanpast aan de context, het apparaat, de omgeving en de interactie mogelijkheden.

Vormgeving 2 1819

Vormgeving 2 is een vormgevingsvak voor designers. In het vak Vormgeving 2 leer je de principes van vormgeving toe te passen op webdesign (scherm-ontwerp). Je gaat de vormgeving van een responsive website leren ontwerpen en maken. De onderwerpen die worden behandeld zijn: beeldtalen en vormgevingsprincipes, zoals typografische regels, leesbaarheid, vlakverdeling, grids & layout, kleur & beeld. Vormgeven is leren kijken, feedback geven en ontvangen.

Design Patterns 1819

In het vak Design Patterns leer je Design patterns effectief in te zetten in je ontwerp proces en de onderbouwing van je gemaakte ontwerp beslissingen. Dit stelt je in staat beter betere ontwerpen op te leveren en je ontwerp keuzes op rationele wijze over te brengen aan opdrachtgevers en teamleden.