Internationaal

Canada: Ryerson University (Toronto)

Turkije: Istanbul Bilgi University


Sinds 2015 heeft CMD een contract afgesloten met Istanbul Bilgi University in Turkije. De overeenkomst geeft 4 studenten per jaar de mogelijkheid om Engelstalige vakken te volgen op de Faculty of Communication van Bilgi University. Ze bieden vakken aan op het gebied van o.a. Visual Communication Design, Drawing for Digital Media, Data Visualization, Interface and Interaction Design en Motion Graphics en nog een aantal. Maar misschien wil je tijdens je minor juist wel iets heel anders om op deze manier je kennis te verbreden, dan biedt Istanbul Bilgi University ook vakken op het gebied van Advertising, Film, Televisie, Fotografie en Video. 

Buiten dat Istanbul Bilgi University een zeer uitgebreid vakkenpakket te bieden heeft voor CMD studenten, is Istanbul ook een ontzettend inspirerende stad. Het is een metropool met 12 miljoen inwoners waar de Europese en Aziatisch cultuur samenkomen. Er is altijd wat te doen en mede dankzij het vaak goede weer leeft iedereen buiten. 

- Algemene website

- Faculty of Communication pagina


In onderstaande link naar het vakkenpakket (Excel doc) vind je het totaaloverzicht van de 141 (!) Engelstalige vakken die worden aangeboden binnen de verschillende departments. In dit document kun je alleen vakken zoeken op naam. De meeste vakken zijn rond de 6 of 7 credits (studiepunten) waard. In totaal zul je dus minimaal vijf a zes vakken moeten kiezen om aan je 30 credits te komen. Let daarbij wel even op of het vak in de Fall (herst) of Spring (voorjaar) wordt gegeven. Het is raadzaam om ook een aantal reservevakken te kiezen. Maak dus voor jezelf een lijstje van ongeveer tien vakken die jouw interesse hebben.

Vakkenpakket

Vervolgens kun je via deze link meer informatie vinden over jouw tien gekozen vakken. Het kan zijn dat je nog niet kunt selecteren op het komende studiejaar. Dat is niet erg. Indien je na het lezen van de beschrijving van dit vak nog steeds enthousiast bent (en je dit onderwerp nog niet bij CMD hebt gehad!) kun je de info gebruiken in je officiële aanvraag bij het International Office CMD.


Voorwaarden vanuit de examencommissie

  • Je stelt zelf een vakkenpakket samen van 30 ECTs
  • Je geeft aan welke vakken je tweede keus hebben
  • De gekozen vakken mogen geen herhaling zijn van CMD vakken, verdieping mag wel.
  • De gekozen vakken moeten van het juiste niveau zijn (geen propedeuse vakken)

Er zijn al studenten naar Istanbul Bilgi University geweest, daarvoor zijn er al een aantal vakken gekeurd. Hieronder een overzicht. Staat er geen keuring bij, dan is het afhankelijk van de samenhang van de vakken. Staat je vak er niet bij? Dan zal deze nog gekeurd moeten worden.

Design for Presentationja
Digital Graphicsja
History of Animationja
Interface and Interaction designja
Introduction to Communication and Design Management IIja