Internationaal

Canada: Ryerson University (Toronto)

Duitsland: UASE (Berlijn)


Vanaf studiejaar 2016/2017 is de University of Applied Sciences Europe in Berlijn een nieuwe partner van CMD en kunnen er twee studenten per studiejaar hun minor volgen in de bruisende stad: Berlijn! Deze universiteit is wat meer gericht op kunst dan dat we dat zijn bij CMD, maar biedt daarom voldoende mogelijkheden om je horizon te verbreden. 


Op dit moment bieden zij twee Engelstalige programma's voor CMD aan waar jullie vakken uit kunnen kiezen. Het betreft de volgende twee bachelors: Communication Design en Photography. Dit zijn - net als CMD - voltijdsopleidingen. Speciaal voor internationale studenten hebben zij voor iedere bachelor een 'course-package' gemaakt van 30 EC's. Dit betekent dat zij dus hebben bepaald welke vakken je kunt volgen. 


Hoe nu verder? 

1) Lees eerst de algemene informatie door van beide bachelors (via de linkjes hieronder);

2) Kijk dan in het course package document welke vakken er voor Communication Design en Photography voor internationale studenten worden aangeboden en of jij die interessant vindt / passen bij jouw persoonlijke ontwikkeling;

3) Bepaal dan voor jezelf in welk progamma je interesse hebt (mag ook voor allebei).


Communication Design: Algemene informatie | Course package

Photography: Algemene informatie | Course Package


Voorwaarden vanuit de examencommissie

Er zijn al studenten naar deze universiteit in Berlin geweest, dus beide course packages (zowel Communication Design als Photography) zijn goedgekeurd. Let op: deze goedkeuring is gebaseerd op de huidige course packages die bij ons bekend zijn (zie doc's boven). Indien er in de loop der tijd vanuit Berlijn nieuwe course packages worden aangeboden, dan zal onze Examencommissie daar opnieuw naar moeten kijken. Zodra de course packages voor 2018 - 2019 bij ons bekend zijn, zullen wij dit op deze pagina vermelden.