CMD Nieuws

Kalmte na de storm

Kalmte na de storm

by Fons Kesteren -
Number of replies: 0

Bij het begin van de zomervakantie keert de kalmte weer terug in de medialounge. Niet alleen omdat studenten en docenten de koffers en rugzakken inpakken om er op uit te trekken, maar ook omdat er een oplossing is gevonden voor het dreigende huisvestingsprobleem van CMD. Tot grote opluchting van velen hoeft niemand volgend jaar naar de Frailemaborg. De vele boze mailtjes van studenten en docenten en de protestbijeenkomst van de opleidingscommissie hebben er toe geleid dat er een andere noodoplossing is gezocht en gevonden.

Zoals het er nu naar uitziet zullen alle CMD lessen in jaar 2016/2017  op, of in de buurt van de Amstel Campus worden gegeven. Een deel van het onderwijs voor V1 en V2 zal plaatsvinden  in het REC-P gebouw, op 10 minuten lopen van de Amstel Campus. In het REC-P gebouw kunnen we samen met HVA/ICT een stek bouwen waar studenten en docenten van CMD zich net zo thuis kunnen voelen als op de eerste en tweede verdieping van het TTH. Daarmee is er een noodoplossing gevonden die volgens de CMD opleidingscommissie voor het volgend schooljaar werkbaar is en die de schade aan de kwaliteit van het onderwijs beperkt. Met dank aan iedereen die zich daarvoor heeft ingezet.

De constructie met het REC-P gebouw is echter nog altijd geen ideale oplossing. In het ideale geval zit een opleiding altijd compact bij elkaar zodat studenten en docenten van de propedeuse en de verdieping elkaar gemakkelijk kunnen vinden en samenwerken. En in het ideale geval kunnen we bouwen aan een plek waar we elkaar ontmoeten , zonder ieder jaar te moeten verhuizen naar een andere locatie.  Dat is waar de HVA voor zegt te staan en dat is waar de Amstel Campus voor is gebouwd.  Daarom zal de CMD opleidingscommissie na de zomer dit punt opnieuw op de agenda zetten. Wij willen dat de kwaliteit van het onderwijs, zoals wij als docenten en studenten dat ervaren, het uitgangspunt is bij het bepalen van de prioriteiten op het gebied van huisvesting. En daar gaan we ons ook volgend jaar voor inzetten.

We bewaren de kalmte in de zomer, maar als het moet, gaan we daarna weer heel hard blazen.


namens de CMD opleidingscommissie

Fons van Kesteren