CMD Nieuws

Propedeuse: Cijfers, Studieadviezen en P-uitreiking

 
Foto van Brit Wijnmaalen
Propedeuse: Cijfers, Studieadviezen en P-uitreiking
door Brit Wijnmaalen - donderdag, 6 juli 2017, 16:45
 

Beste studenten,

Hierbij de laatste cijferlijst, als het goed is staat alles wat bij ons bekend is nu in deze lijst. Alle studenten krijgen in de loop van de volgende week hun studieadvies per mail toegestuurd. Er zijn meerdere adviezen mogelijk:

1. Geslaagd voor de propedeuse > positief advies

2. Meer dan 50 punten; door naar het tweede jaar > positief advies

3. Te weinig punten > negatief advies. 

4. Te weinig punten, toch door. In uitzonderlijke gevallen wordt het advies een jaar opgeschort. Hierover beslist de examencommissie, het advies van de studentendecaan in acht nemend. 


Hieronder wat meer uitleg per advies:

1. Ben je geslaagd voor de propedeuse? 

Gefeliciteerd!

We willen je bij dezen van harte welkom heten op de propedeuse-uitreiking. Je kunt uiteraard je naaste familie, vriend/vriendin meenemen. In mijn eerdere bericht op Moodle kun je zien hoe laat je wordt verwacht. 

p.s. Als je niet kunt komen, laat het dan even weten aan b.wijnmaalen@hva.nl. Je kunt je certificaat dan op een later moment persoonlijk ophalen op het onderwijsbureau. Mail of bel ze even van tevoren, zodat je zeker weet dat er iemand is die je je certificaat kan overhandigen.

2. Je hebt nog niet al je punten behaald, maar mag wel doorstuderen bij CMD. Ook gefeliciteerd! Maar, je bent er nog niet. Je moet nu goed gaan plannen hoe je komend jaar de vakken of projecten die je nog niet hebt  gehaald kunt inhalen. Kijk in de conversiematrix en maak een realistische planning. Dat wil zeggen: Ga ervan uit dat je niet meer dan 15-18 punten per blok kunt halen, dus zorg voor een zo goed mogelijke verdelen van de herkansingen. In het tweede jaar vormen de vakken en projecten één geheel, dus plan hier niet meer dan 1 P-herkansing naast.  Als je meer dan 2 vakken/projecten moet herkansen, overleg je plan dan z.s.m. met je huidige of toekomstige SLC-coach.  Schrijf je vóór de start van het nieuwe studiejaar (tussen 28 aug-3 sept) in voor de herkansingen die je in blok 1 en 2 kunt doen via het onderwijsbureau. Houd Moodle t.z.t. in de gaten. 

3. Je kunt niet verder studeren bij CMD Amsterdam. Je kunt wel een andere studie aan de HvA gaan doen, of CMD bij een andere opleiding gaan doen.

4. Je hebt geen 50 punten behaald, maar mag toch door. Je krijgt aan het eind van het tweede studiejaar pas een advies. Als je alle 60 propedeusepunten dan hebt behaald, kun je doorstuderen bij CMD. Het is dus belangrijk dat je studieplan er op is gericht om de ontbrekende propedeusevakken en -projecten te behalen en daarnaast zoveel mogelijk punten in het tweede jaar te halen.  Justus Sturkenboom, de teammanager van het tweede jaar gaat je uitnodigen om vóór de start van het studiejaar een persoonlijk studieplan met je op te stellen.

Voor vragen kun je terecht bij je SLC-coach.

groet, Brit Wijnmaalen