Gezocht/gevraagd

VPRO Medialab Hackathon #7: “Are you talking to me?!”

 
Foto van Micky van Zeijl
VPRO Medialab Hackathon #7: “Are you talking to me?!”
door Micky van Zeijl - donderdag, 14 december 2017, 13:02
 

Vrijdag 2 februari 2018: 9.30 – 21.00u

Zaterdag 3 februari 2018:  9.00 – 19.00u

Locatie:  VPRO Medialab, Eindhoven

Aanmelden: https://goo.gl/forms/gp7m081S7hnHjObW2

Deelname: Gratis, via selectie

Meer info: vpro.nl/medialab

Thema
In de toekomst hebben we allemaal een ‘praatpaal’ in ons huis: een digital home assistant, zoals Amazon Echo of Google Home. Zo’n device bestuur je met je stem en het kan allerlei handige dingen: pizza bestellen, boodschappenlijstjes bijhouden of jou vertellen hoeveel inwoners Ivoorkust heeft (ruim 24 miljoen). In ruil daarvoor neemt hij een flinke hap uit je privacy. Het VPRO Medialab is benieuwd naar de verhalende kracht van zo’n home assistant.

Zou je hem kunnen inzetten om fictie- of documentaireverhalen mee te vertellen? Of bestaande verhalen (denk aan films, tv-programma’s, podcasts) te verrijken? Daarover gaat de 7e VPRO Medialab hackathon, 2 en 3 februari 2018 in Eindhoven. Ter plekke gevormde teams staan voor de uitdaging om in twee dagen een werkend prototype of uitgewerkt concept te presenteren. Audiomaker, codeur/programmeur of scenarioschrijver? Meld je nu aan! 


Over de Hackathon: 
Twee hele inspirerende dagen, vijf teams, één winnaar. Zowel landelijke als regionaal zoeken we naar een perfecte samenstelling van conceptontwikkelaars, ontwerpers, marketeers, codeurs en programmeurs. Na een krachtige brainstormsessie worden de teams gecreëerd om binnen twee dagen tot een concreet prototype of concept te komen. 

Wij zorgen voor de ideale randvoorwaarden zoals lunch en diner, snacks en drankjes, een fijne werkplek, een hotelovernachting (gedeelde kamer) en reiskostenvergoeding. Op de tweede dag van de hackathon vragen we de teams om hun concept te pitchen tijdens de Open Demo’s waarbij we ook relevante externen uitnodigen en een gerenommeerde jury vragen om de concepten te beoordelen. Dit vindt plaats in de Broet Basement met aansluitend een borrel: 16:30u – 19.00u.

Let op: Er zijn maximaal 30 plekken. Bij te veel aanmeldingen maken wij een selectie op basis van diversiteit aan vaardigheden. Je aanmelding is nog niet meteen definitief. Je ontvangt een bevestiging van VPRO Medialab per mail.