CMD Nieuws

Het stageseizoen voor tweedejaars is begonnen!!

 
JosK
Het stageseizoen voor tweedejaars is begonnen!!
door Jos Kok - dinsdag, 6 februari 2018, 13:52
 

Beste tweedejaars studenten,

Over een week of 10 is het zover, dan ga je op stage. Voor sommigen het moment om eindelijk echt ana de slag te gaan, voor anderen best een beetje spannend. Laten we maar snel aan de slag gaan.

Op de stagepagina van Moodle https://tinyurl.com/stage-tweedejaars vind je uitgebreide informatie over het zoeken en vinden van je stage, hieronder nog even de samenvatting

Stappenplan stageplaats zoeken (en vinden)
Eerst maar even de stappen die je doorloopt voordat je op stage gaat (het voortraject):
  1. Bedenk goed wat je wilt leren tijdens je stage (leerdoelen) en zorg dat dit zo veel mogelijk aansluit bij de CMD-competenties (later meer hierover)
  2. Ga op zoek naar een stagebedrijf dat voldoet aan de CMD-voorwaarden:
  • Zoek in vacaturebanken dergelijke naar bedrijven die stages aanbieden en zoveel mogelijk aansluiten bij de CMD-praktijk
  • Ga zelf op zoek naar een bedrijf  waar je kunt werken aan je leerdoelen/CMD-competenties
Solliciteer naar de stageplaats of probeer een afspraak te regelenGa in gesprek met het bedrijf over de leerdoelen en CMD-competenties en in hoeverre je die tijdens de stage kunt ontwikkelen (neem het aanvraagformulier uit de bijlage mee)Vul het aanvraagformulier in en maak een afspraak met je SLC’er / stagebegeleiderBespreek de stage-aanvraag met je SLC’er en zorg dat beide de aanvraag ondertekenenUpload je ondertekende aanvraag in OnStage (PDF!!!)Na goedkeuring van het stagebureau vul je de adresgegevens en naam van de praktijkbegeleider inVanuit OnStage krijg je een contract gemaild, dat het stagebedrijf en jijzelf ondertekenenUpload het ondertekende contract in OnstageMeld je op de eerste stagedag fris en fruitig bij je stagebedrijf!

Aanvraagformulier tweedejaars stage
Op de stagepagina vind je een formulier om je stage-aanvraag in te dienen. In dat formulier geef je, naast wat gegevens over het bedrijf zelf, aan wat je wil leren tijdens de stage, de zogeheten leerdoelen. Om je te helpen bij het opstellen van die leerdoelen, gebruik je de competenties en bijbehorende indicatoren die door CMD zijn opgesteld. Je kunt de indicatoren hier bekijken: https://tinyurl.com/CMD-compententies-indicatoren. Wij begrijpen ook dat het ontzettend lastig is voor studenten en bedrijven om alle competenties even uitgebreid aan de orde te laten komen. Belangrijkste is dat je bij alle punten nadenkt over hoe het je helpt een betere CMD’er te worden. 

OnStage
Om je te begeleiden in het stageproces, gebruikt CMD OnStage. Wij hebben je alvast aangemeld in OnStage.hva.nl  en je gekoppeld aan je stagedocent (dat is in de regel dezelfde docent als je SLC'er). Log in met je HvA gebruikersnaam en wachtwoord. Je hebt Onstage.hva.nl nodig tijdens:
 
1. het voortraject (hierin handel je zaken af die met het CMD-stagebureau te maken hebben, zoals de stageaanvraag voor het bedrijf, je stagegegevens doorgeven en je stagecontract.
2. het begeleidingstraject (om de voortgang van je stage (samen met je stagedocent) te beheren.


Op de stagepagina (https://tinyurl.com/stage-tweedejaars ) vind je meer informatie en geven we een aantal tips voor het vinden van een goede stage. 

OK eentje dan: Geef op je LinkedIn-profiel aan dat je beschikbaar bent voor een korte stage en vermeld daarbij welke periode dat is. Leg dan wel heel duidelijk uit wat voor opleiding CMD is. Je kunt daarvoor het tekstje bovenaan de stage-aanvraag gebruiken: "CMD Amsterdam leidt studenten op tot digital interactive designers. Via vakken en projecten rond de beroepsrollen interaction design, visual design en frontend development ontwikkelen zij zich tot startende ontwerpers met een specialisme in of met een combinatie van deze rollen. Voorbeelden van functies zijn bijvoorbeeld: user experience designer, visual interface designer, webdeveloper en frontend developer.”, en een link naar https://www.cmd-amsterdam.nl/samenwerken/informatie-over-stages/

We kunnen ons voorstellen dat je, zeker bij het voorbereiden op je stage, wat ondersteuning kunt gebruiken. Dat kan, kijk op https://tinyurl.com/stage-tweedejaars voor de mogelijkheden. Twee geven we vast weg: iedere woensdagochtend van 9:30 tot 11:30 is er een inloopspreekuur van het stagebureau in de medialounge en je SLC’er kan je ook helpen.

Heel veel succes met voorbereiden en vooral veel plezier tijdens je stage!