Gezocht/gevraagd

Crew wanted: De Koude Kermis 9 - 18 maart 2018

 
Foto van Tracy Hepp-Walker
Crew wanted: De Koude Kermis 9 - 18 maart 2018
door Tracy Hepp-Walker - woensdag, 14 februari 2018, 10:42
 

Incluis aan deze mail een oproep voor crew voor het nieuwe mediale kunstproject De Koude Kermis, wat op de Westergasfabriek plaats zal vinden in maart. Hopelijk kunnen jullie deze oproep delen onder jullie 

studenten

 en/of plaatsen op jullie website. 

Wij denken dat er veel overlap is qua de interesses van CMD en dit project. Indien u meer vragen heeft, dan vind u mijn gegevens aan de onderzijde van deze mail.  

De Koude Kermis is een nieuw kunstproject dat bestaat uit een serie kunstwerken waarbij een attractie steeds tegelijkertijd een ‘kunstinstallatie’ is en waar een optreden een ‘performance’ is. Aan bestaande kermisattracties hebben we nieuwe verhalen gekoppeld; aan oude vormen nieuwe betekenissen gegeven en nieuwe vormen zijn voorzien van traditionele verhalen en gebruiken. 

Een kermis waarvan alle ‘attracties’ onder handen zijn genomen of volledig nieuw zijn ontwikkeld: volkscultuur meets high art en high tech!

 

<image001.jpg>

 

Vanaf vrijdag 9 maart tot en met zondag 18 maart presenteren wij de eerste editie van "De Koude Kermis" in een preview-vorm tijdens de Kermis Amsterdam Westerpark. Hier laten wij een aantal van de eerste attracties voor het eerst zien, waarna we gedurende de zomer van 2018 op tour zullen gaan met de gehele kermis. Voor deze editie, en de data daarna, stellen wij een crew samen die gedurende de draaidagen de kermis kan bemannen en begeleiden. 

Daarna gaat de kermis op tour: OerolLowlandsKermis Tilburg -- ook daar zoeken we crew voor!

 

De taken zijn hierin tweeledig, bestaande uit het geven van tekst & uitleg over de attracties en het project aan de geïnteresseerde bezoeker en het zorgdragen van het goed functioneren van de attractie(s). Hierin bedient de Koude Kermis een bijzonder publiek: enerzijds is het een kunstproject waarbij elke attractie een concept en kunstinstallatie is. Er zullen bezoekers komen die normaliter niet zo snel naar een kermis komen maar wel geïnteresseerd zijn in de kunst-laag van dit project. Anderzijds is het een traditionele kermis en zullen er bezoekers zijn voor wie de kunst-laag van minder waarde is en die simpelweg 'een ritje' willen maken. Wij verwelkomen beide doelgroepen (en alles er tussenin) en dagen iedereen uit om van beide aspecten te genieten. 

 

De taken zullen bestaan uit:

• Het verstrekken van informatie & verkopen van tickets aan passanten

• Het begeleiden van de deelnemers bij de attracties: helpen met in- en uitstappen, uitdelen van VR-brillen en andere attributen

• Een oogje in het zeil houden op de kermis: we werken met kwetsbare apparatuur in een openbare setting, dus sociale veiligheid is belangrijk

• Het openen & afsluiten van de kermis s'middags en s'avonds (indien van toepassing bij de shift) 

 

Gezien het feit dat de kermis traditioneel drukker is in de weekenden & s'avonds, werken we met twee soorten shifts: een gehele dienst van 13:00 tot 23:00 (+/- 14:00 doordeweeks) en een 'spitsdienst' van 19:00 tot 23:00 (+ afsluiten). Onze voorkeur gaat uit naar mensen die zoveel mogelijk een gehele dag en meerdere dagen zouden kunnen. We vergoeden €10 per uur wat omrekent naar €100 per dag, waarbij we dan snacks & drinken & avondeten regelen. 

Alhoewel het wellicht klinkt alsof wij alle praktische zaken strak hebben uitgedacht, is dit alles een schatting 'bij benadering' -- het zal veelal een ervaring van vallen & opstaan worden, dus een portie flexibiliteit is belangrijk :). 

 

Indien men zichzelf in bovenstaande kan vinden, dan nodig ik je graag uit voor een kort kennismakingsgesprek bij ons in Hilversum. Indien er wederzijds een klik is, dan verwelkomen we je daarna graag bij de kermis-crew. 

 

Lijkt het je leuk om met ons mee te werken aan de tofste nieuwste kermis van Nederland? Of ken je iemand voor wie dit geknipt is? Laat het ons weten! 

Stuur een mail naar tim@dropstuff.nl - of stuur dit bericht door!

 

Meer informatie kun je vinden bij 'Koude Kermis' op DROPSTUFF.nl 

 

<image002.png>

 

Met vriendelijke groet,

 

- Tim 

 

-- 

Tim Meijerink

Productie

---

DROPSTUFF.nl - The Media Network for Digital and Interactive Experiences
Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum
The Netherlands


T/F +31 (0) 35 677 18 79 

www.dropstuff.nl