Gezocht/gevraagd

Bijbaan: Ontwerpen van een Experierence Game

 
Foto van Ruben Logjes
Bijbaan: Ontwerpen van een Experierence Game
door Ruben Logjes - vrijdag, 12 oktober 2018, 14:52
 

Het creëren van belevingen wordt steeds belangrijker. Zowel in het werkveld (bijvoorbeeld in winkels en musea), als in het onderwijs (bijvoorbeeld bij het exposeren van onderwijsproducten). Vanuit verschillende initiatieven is er daarom een start gemaakt met het maken van een experience game, die zowel studenten als professionals moet helpen een betere beleving te kunnen neerzetten. 

Het spel bestaat uit zes elementen (media, atmospherics, ambient, lay out, social, flow) die allemaal invloed hebben op beleving. Bij elk van de elementen worden kaartjes gemaakt waarop 1) feiten staan over de effecten van deze elementen op beleving en 2) kritische vragen staan over de inzet van een element. Er ligt dus al een opzet voor het spel, maar nog geen ontwerp. Wij zoeken iemand die het spel kan ontwerpen zodat het daadwerkelijk gespeeld kan worden! 

Wat ga je doen? 

Je zal meedenken over de opzet van de game, maar de nadruk van de werkzaamheden ligt op het ontwerpen van het spel. Het gaat hierbij om het ontwerpen van een fysiek bordspel en/of het vertalen van dit spel naar een digitale variant. Je zult overleg hebben met betrokken onderzoekers en docenten over de opzet, een ontwerp maken, deze voorleggen en verbeteren aan de hand van jouw opgehaalde feedback. Vervolgens zul je het spel daadwerkelijk gaan maken. 

Wie ben jij? 

Jij bent een creatieve CMD’er (of van een vergelijkbare studie op minimaal HBO-niveau) die handig is met ontwerp-software. Je hebt oog voor schoonheid en originele ideeën. Het is geen probleem voor jou om goed te plannen zodat het eindproduct op tijd en naar wens geleverd wordt. Je bent assertief genoeg om input te vragen en nodige meetings te organiseren. Je weet zowel hoe je een fysiek product kunt ontwerpen, als hoe je digitale tools kan maken (bijvoorbeeld websites of apps). 

Omvang en salaris 

De komende 3 maanden kun je maximaal 100 uur besteden aan bovenstaande opdracht. Je kunt per direct beginnen en zal 10 euro bruto per uur ontvangen. 

Geïnteresseerd? 

Voor meer informatie en/ of je sollicitatie kun je mailen naar het Lectoraat Crossmedia lectoraatcrossmedia@hva.nl t.a.v. Harry van Vliet