Gezocht/gevraagd

Bijbaan: Kunstfestivals in kaart gebracht

 
Foto van Ruben Logjes
Bijbaan: Kunstfestivals in kaart gebracht
door Ruben Logjes - vrijdag, 12 oktober 2018, 14:55
 

In 2017 is er in opdracht van het Mondriaanfonds onderzoek gedaan naar kunstfestivals in Nederland. Hiervoor is allerlei informatie verzameld over kenmerken en kwantiteit van kunstfestivals in 2016. Dit onderzoek is uitgevoerd door het Lectoraat Crossmedia van de Hogeschool van Amsterdam. Resultaten zijn gepubliceerd in een special supplement bij de Festivalatlas 2016 en in de ‘Selfie’-rapportage van het Mondriaanfonds. We willen hier een vervolg aan geven door vergelijkbare informatie te verzamelen over de jaren 2017 en 2018 zodat ook inzicht kan worden verkregen in ontwikkelingen bij de kunstfestivals. De resultaten zullen opgenomen worden in de Festivalatlas 2018 die in mei 2019 zal moeten verschijnen. 

Wat ga je doen? 

Je verzamelt data vanaf allerlei websites en uit kunstbladen – en uitgaven. Je registreert de verzamelde informatie op een gestructureerde manier aan de hand van een format in Excel. Dit doe je voor de jaren 2017 en 2018, voor ongeveer 100 kunstfestivals. Je denkt mee over analyses van het materiaal en verbeteringen t.o.v. de uitgave uit 2017 over kunstfestivals (te downloaden vanaf www.festivalatlas.nl). Begeleiding krijg je vanuit het lectoraat Crossmedia van de HvA. 

Wie ben jij? 

Jij bent een HBO of WO student in de richting van digitale media, cultuurmarketing of in de richting literatuur/media/kunst & cultuur. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met de kunstensector. Je kunt zelfstandig werken, durft om hulp te vragen wanneer nodig én je mening te geven. Je bent analytisch sterk onderlegd, nauwkeurig en een doorzetter. Je krijgt energie van het analyseren van data. 

Omvang en salaris 

De komende 3 maanden kun je maximaal 100 uur besteden aan bovenstaande opdracht. Per uur krijg je 10 euro bruto uitbetaald. Je kunt per direct beginnen. 

Geïnteresseerd? 

Voor meer informatie en/ of je sollicitatie kun je mailen naar het Lectoraat Crossmedia lectoraatcrossmedia@hva.nl t.a.v. Harry van Vliet