CMD Nieuws

SRP (alle jaren): Workshops havo/vwo leerlingen in A'dam

 
Picture of Karin van den Driesche
SRP (alle jaren): Workshops havo/vwo leerlingen in A'dam
by Karin van den Driesche - Tuesday, 27 November 2018, 1:07 PM
 

Teaching the newest generation designers

Op het Metis Montessori Lyceum (hier om de hoek) is een aparte klas die naast het reguliere programma vijf uur coderen krijgt. (https://coderclass.nl) Leerlingen, 13,14 jaar oud, krijgen opdrachten zoals Retro games ontwikkelen, Geanimeerde kerstkaart, Visualize the crime, Smart light en Websites ontwikkelen. De modules zijn technisch van aard en hebben nog weinig aandacht voor design. Vandaar het verzoek van het MML aan CMD studenten of zij een workshopdag over design kunnen verzorgen.

Er zijn twee SRP programma's, VID en Vormgeving@Makerslab, die worden verspreid over de maanden februari, maart, april en mei 2018. Schrijf je in als je het leuk vindt om je kennis over te dragen aan een nieuwe generatie CMD’ers.

  • Het geven van Visual Interface Design Feedback aan leerlingen uit de 1ste klas havo/vwo van het MML die hun eigen website hebben gemaakt en bijhouden in HTML en CSS.
  • Organiseer een workshops binnen het vakgebied vormgeving voor leerlingen uit de 1ste klas havo/vwo van het MML. Als afsluiting ga je met de klas in het HvA Makerslab iets tastbaars maken, bijvoorbeeld een sleutelhanger of een sticker.
Groeten van Fransiska en Karin
Info/Aanmelden via c.j.van.den.driesche@hva.nl

Bron foto: Metis Montessori Lyceum. (febr. 2018) Geraadpleegd op https://coderclass.nl/wat-is-de-coderclass