Gezocht/gevraagd

Hackathon Amsterdam 3D

 
Anne Marleen Olthof
Hackathon Amsterdam 3D
door Anne Marleen Olthof - donderdag, 20 december 2018, 13:31
 

https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/hackathon-amsterdam/

De gemeente zoekt professionals, bedrijven en studenten die op 18 en 19 januari 2019 willen meedenken over toepassing van 3D tooling bij de ontwikkeling van Amsterdam. Met zo'n 60 tot 80 experts en ontwikkelaars bijt je je 2 dagen vast in een probleem om tot creatieve oplossingen te komen.

De uitdaging

Om burgers en ondernemers te betrekken bij de ontwikkeling van de stad zetten we gaming engine Unity in. Binnen Unity bouwen we Amsterdam in 3D na en voegen we allerlei functionaliteiten toe. Kan de tool slimmer? Er is 36 uur beschikbaar om werkende prototypes binnen de 3D omgeving te bedenken én te maken. Vragen die centraal staan tijdens deze hackathon zijn:

  • Hoe maken we de tool zo interactief dat Amsterdammers eenvoudig hun ontwerpen met hun buren en omgeving kunnen delen en bespreken?
  • Hoe maken we hem zo dat hij Amsterdammers helpt om gemakkelijk informatie over een gebied te vinden en nieuwe plannen zo levensecht mogelijk te ervaren?

Om goed van start te kunnen gaan stelt de gemeente het 3D-model van projectgebied Hondsrugpark in een basisomgeving van Unity beschikbaar. En diverse databronnen en de (openbare) API’s om de data aan te koppelen.

Om optimaal bij te dragen aan de doelstellingen van de gemeente Amsterdam zijn vier thema’s geformuleerd waarbinnen de prototypes worden ontwikkeld: bereikbaarheid, duurzaamheid, sociale veiligheid en ruimtelijke kwaliteit.