CMD Nieuws

SRP: Embedded computing met Arduino: bouw je eigen muziekmachine

 
Foto van Leonie van Dijk
SRP: Embedded computing met Arduino: bouw je eigen muziekmachine
door Leonie van Dijk - dinsdag, 15 januari 2019, 09:12
 

Beste studenten,

In de voorjaarsvakantie is er weer een SRP-week voor studenten van alle jaren (let op: sommige SRP-workshops zijn niet voor alle jaren, lees de beschrijvingen goed door als deze op Moodle komen te staan). Informatie hierover en de inschrijving komt binnenkort op Moodle.

Dit keer is er ook de mogelijkheid om een SRP-workshop te volgen op locatie bij STEIM (the STudio for Electro-Instrumental Music), een inspirerende plek in Amsterdam waar technologie en muziek samenkomen. Er zijn voor deze exclusieve SRP slechts 10 plekken beschikbaar, daarom vragen we iedereen die zich aanmeldt een korte motivatie te schrijven.

Wat kun je verwachten van deze SRP?

Voor deze SRP krijg je de kans om met een klein groepje studenten op locatie bij STEIM (the STudio for Electro-Instrumental Music) een workshop te volgen over embedded computing met Arduino met een focus op klankopwekking.

Embedded computing SRP2

Gedurende deze workshop in de studio van STEIM leer je over klanksynthese, embedded computing, sensoren en wat basis kennis over elektronica. Je werkt niet met een standaard Arduino, maar met een zogenaamde Teensy. Hiermee knutsel je een werkend prototype in elkaar. Aan het einde van de week heb je een op sensoren gebaseerde muziekmachine gebouwd, geheel standalone werkend op een batterij met een speakertje.

Waarom doe je dit?

Je leert de basis van klanksynthese, embedded computing en elektronica. Je leert de basis van audio, deze kennis kun je gebruiken bij interactieve producten waarbij geluid een steeds belangrijkere rol gaat spelen.

Voor wie?

Deze workshop is voor studenten van alle jaren, maar je dient wel bij je aanmelding (per mail, zie hieronder) een motivatiebrief toe te voegen.

Wie geeft deze workshop?

Frank Baldé is musical software designer bij STEIM neemt je mee in de wereld van embedded computing. Kijk hier naar een preview van wat je ongeveer bij deze SRP te wachten staan http://steim.org/event/wonky-drum-sequencer-workshop/

Aanwezigheid

Wil je deelnemen met deze workshop? Let op dat je dan bij alle momenten aanwezig kunt zijn. Dat betekent: in de week van 18 februari, van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 17:00.

Let op: de locatie is: Schipluidenlaan 12 in Amsterdam.

Wil je deelnemen aan deze SRP? Mail dan naar Leonie van Dijk: l.van.dijk2@hva.nl en voeg een korte motivatie toe waarin je beschrijft waarom je wil deelnemen. Dit kan tot uiterlijk 18 januari 12:00 uur. We laten in die week weten of je bent toegelaten.

Embedded computing SRP