CMD Nieuws

Maike Klip, de UX Lead van DUO(!) komt naar ons toe!

Maike Klip, de UX Lead van DUO(!) komt naar ons toe!

by Vasilis Gemert -
Number of replies: 0

Dit is zo cool! Op 13 maart komt Maike Klip naar ICONS

Maike Klip leidt het UX research team bij DUO(!), de instantie waar jullie allemaal geld van lenen. En dit doet ze op een bijzondere manier. DUO stond in het verleden wel bekend om een bureaucratische afstandelijkheid. Maike werkt volgens het principe dat je online diensten moet ontwerpen alsof je vrienden ze gaan gebruiken. Vrienden zadel je niet op met van onbegrijpelijk bureaucratisch jargon doorspekte PDF formulieren. Vrienden help je. 

Maar vriendschap moet van twee kanten komen. In een overheidsorganisatie is dat nog best lastig. Ambtenaren praten zelf nauwelijks met studenten en wanneer alles digitaal en automatisch gaat, raak je de verbinding makkelijk kwijt. Bij DUO gaat UX research verder dan alleen onderzoek doen: hoe krijg je de verbinding terug tussen maker en gebruiker?  

Dit wil je echt niet missen. En jouw collega’s ook niet. Schrijf je dus in op de eventbrite pagina, dan zorgen wij voor genoeg hapjes en drankjes (en stoelen om op te zitten). Zoals altijd zijn ICONS meetups gratis voor iedereen. Dus niet alleen voor studenten en docenten van CMD, maar ook voor professionals. Neem je collega’s van je stagebedrijf dus gerust allemaal mee.