CMD Nieuws

Teaching the newest generation designers @ Makerslab

Teaching the newest generation designers @ Makerslab

by Karin Driesche -
Number of replies: 0

´╗┐Ook dit jaar hebben CMD studenten, deze keer Jemiah, Henriks, Thomas en Ben, workshops gegeven aan brugklassers uit de coderclass van het Metis Montessori Lyceum. (De coderclass is een aparte klas die naast het reguliere programma vijf uur coderen krijgt.) Doel van de workshops is om met de ontwerpen uit de workshops in het HvA Makerslab iets tastbaars te maken, b.v. een sleutelhanger of een sticker. Jemiah, Henriks, Thomas en Ben hebben aan twee klassen drie workshops gegeven; vormonderzoek, brainstormen en Illustrator.
Na een Makerslab introductie, veel oefenen en een toets te hebben afgerond konden de studenten aan de slag met de leerlingen om hun eigen ontwerpen uit hout te laseren of een sticker te snijden. Terwijl een kleine groep leerlingen in het Makerslab aan de slag ging werden de andere leerlingen onderwezen in de mogelijkheden van design m.b.v. filmpjes en een Kahoot quiz.
De leerlingen waren heel enthousiast over hun resultaat en de workshops, zo ook de leerkrachten van het MML! Het begint een traditie te worden om ieder jaar samen met het MML aan de slag te gaan en iedere jaar leren we weer meer.
De studenten zijn erg trots op dit zelfstandig uitgevoerde SRP project en terecht!!
Volgend jaar weer :-)

Workshop brainstormen bij MML
Workshop brainstormen bij MML

Makerslab sleutelhanger of sticker
Makerslab sleutelhanger of sticker

Resultaten
Staand visitekaartje

Resultaten
Sleutelhanger

Resultaten
Resultaten

Ben, Henriks, Jemiah en Thomas
Ben, Henriks, Jemiah en Thomas.