Huisstijl

CMD beeldtaal

Bestanden, toelichting en toepassing.

cmd beeldtaal

De opleiding CMD Amsterdam heeft sinds kort binnen de HvA kaders meer ruimte voor een eigen beeldtaal gekregen. Op deze pagina vind je een toelichting op deze beeldtaal / huisstijl en hoe je deze kunt toepassen. We adviseren je om vooraf de info op deze pagina en de richtlijnen rond het gebruik van de beeldtaal te lezen. Voor vragen of feedback kun je terecht bij Mattijs Blekemolen​ (externe contacten CMD Amsterdam).

Bestanden

​Er is een aantal bestanden over de CMD Amsterdam beeldtaal voor je gemaakt die je helpen in het gebruik in je diverse communicatie-uitingen. Tevens vind je hier de Brand Box en de Brand Guide voor meer informatie over de totstandkoming van de beeldtaal.

Beeldbank

De beeldbank van CMD Amsterdam bestaat uit een set iconen, foto's en HvA logo's. Deze zijn vrij om (volgens de richtlijnen) te gebruiken in je presentaties, verslagen, ontwerpdoc's, etc. Je kunt de bestanden downloaden via de folders die hiervoor zijn aangemaakt in de dropbox folder. Tevens vind je hier een directe link naar het Open Sans font.

DOWNLOAD​: CMD beeldbank dropbox​

DOWNLOAD​:​ Open Sans font​ (zie de Brand Guide voor installatiemethode)


Powerpoint templates

Hieronder vind je twee templates voor presentaties in Powerpoint. Je kunt kiezen uit een 4:3 en een 16:9 formaat.  Via de het pijltje in de knop 'New slide' die in de toolbar staat kun je diverse slide-templates aan je presentatie toevoegen. Die zien er nu zo uit:


Een keynote template staat op de planning. Mocht je iconen / foto's uit de beeldbank aan je presentatie willen toevoegen, dan vind je die onder het kopje Beeldbank.

DOWNLOAD​:​ CMD_powerpoint_4-3-master.pptx

DOWNLOAD​:​ CMD_powerpoint_16-9-master.pptx


Brand Box

Wie en wat is CMD Amsterdam eigenlijk? Wat vinden we belangrijk? Wat willen we uitstralen en wie passen er goed bij ons? Meer informatie over deze onderwerpen vind je (verkort) in de Brand Box.

DOWNLOAD: Brandbox CMD DEF maart 2014.pdf

Brand Guide

In de Brand Guide vind je een nadere toelichting van Grrr op het concept en ontwerp van de beeldtaal. Ook staan er een aantal reeds geproduceerde uitingen in. Tevens vind je er richtlijnen voor het toekomstige gebruik van de beeldtaal.

DOWNLOAD​: CMD_brand_guide def.pdf

CMD Totems

Toelichting​

Om tot een passend ontwerp van de beeldtaal te komen is samen met de afdeling Communicatie van ons domein (DMCI) en een aantal docenten van CMD een 'Brand Box' opgesteld. Daarin staan o.a. de visie, het karakter en de 'belofte' van de opleiding CMD. Het doel van de nieuwe CMD beeldtaal is om deze identiteit van de opleiding zo goed mogelijk te communiceren. De Brand Box is het startpunt geweest voor onze vrienden van interactief ontwerpbureau Grrr​ om samen met ons de beeldtaal te maken. 

Centraal in de beeldtaal staan: de studenten, (persoonlijke) groei, de CMD Amsterdam 'tribe' en (eigen toepassing van) onderdelen uit ons vakgebied via iconen. Het stapelen van deze iconen staat voor (persoonlijke) groei. Een totempaal voor 'het CMD Amsterdam cluppie'. Maar ook jouw persoonlijke totempaal. Jouw eigen expertises / interesses / vakgebied. Hierdoor heeft CMD niet één logo, maar een diversiteit aan herkenbare CMD-uitingen. Op de achtergrond 'powered by' de Hogeschool van Amsterdam. 

Naast de externe (corporate) uitingen zoals diverse websites, open dagen en social media kanalen, vinden we het ook belangrijk dat studenten en docenten gebruik van de beeldtaal kunnen maken. Denk aan presentaties, ontwerpdocumenten en manuals. De beeldtaal is zodanig ontworpen dat er genoeg ruimte is voor een persoonlijke, specifieke toepassing. Maar toch altijd herkenbaar als CMD Amsterdam. 

CMD uitingen

Toepassing

De huisstijl van CMD zal in de praktijk door meerdere personen (kunnen) worden toegepast. We onderscheiden daarbij:

Extern door afdeling Communicatie DMCI

Bijvoorbeeld: www.hva.nl/cmd​ en diverse media-uitingen rond open dagen.

Intern door studenten en medewerkers CMD Amsterdam

Bijvoorbeeld: Presentaties docenten, manuals, readers, studentenverslagen / ontwerpdoc's, intranet CMD, Moodle, etc. 

Extern door studenten en medewerkers CMD Amsterdam

Bijvoorbeeld: presentaties van studenten aan opdrachtgevers, presentatie open dag (slides, aankleding open dag, etc.), www.cmd-amsterdam.nl (portfoliosite), www.cmda.eu/stages​ (work in progress), etc.

Om de beeldtaal / identiteit van CMD Amsterdam zo goed / consistent mogelijk tot zijn recht te laten komen is een aantal kenmerken handig om te onthouden:

- Gebruik het HvA logo linksboven (zwart of wit)
- Gebruik indien mogelijk veel / groot beeld over het onderwerp (of uit de beeldbank)
- Gebruik het font Open Sans
- Gebruik de losse iconen (verticaal) die passen bij het onderwerp of een 'algemene' CMD totem

Idee voor een cover van een CMD reader:

Prototype Reader Cover

D.I.Y!

De ontworpen elementen van de CMD beeldtaal zijn geen 'eindpunt'. We staan altijd open voor jouw idee! Moet er een icoon bij? Ben je handig met een lasercutter? Wil je losgaan met een 3D printer? Vind je het leuk om animaties te maken met elementen van de beeldtaal? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar Mattijs Blekemolen om je idee te bespreken. Do It Yourself! Met hulp van ons natuurlijk.

Last modified: Wednesday, 28 October 2015, 2:17 PM