Studiekeuzecheck

Aanmeldprocedure CMD 2017-2018

Op deze pagina vind je alle informatie over de aanmeldprocedure en de studiekeuzecheck van de opleiding Communication and Multimedia Design. 

Schrijf je in op uiterlijk 1 mei voor studiejaar 2017-2018. 
Gebruik hiervoor het stappenplan inschrijven. Een verplicht onderdeel van de inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Vooropleiding

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Voor het havo-profiel Cultuur en Maatschappij geldt als aanvullende eis het vak wiskunde A of B. Klik hier voor meer informatie over de toelatingseisen.


Studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van je aanmelding. Op basis van het resultaat van de verschillende onderdelen krijg je een studiekeuzeadvies.

Met de studiekeuzecheck kijk je, voordat je gaat studeren, of de studie echt bij je past. Deze dag is om te ervaren hoe een lesdag met docenten en studenten bij CMD eruit ziet en om alle vragen die  je nog hebt te stellen. Voor ons is het een check om te kijken of jouw verwachtingen van de studie kloppen met wat wij je bij CMD bieden. 

De studiekeuzecheck bestaat uit:

-een online vragenlijst;

-een college;

-een praktijkopdracht;

-een beoordeling (toets of presentatie);

-daarnaast maak je kennis met je aanstaande medestudenten en docenten

 
Voorbereiding studiekeuzecheck

Na je inschrijving voor je opleiding via Studielink ontvang je een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck. Zodra je je aanmeldt voor de studiekeuzecheck kies je een datum en/of een dagdeel. Doe dat zo snel mogelijk. Ter voorbereiding op de studiekeuzecheck vul je tijdens je inschrijving in Studielink een online vragenlijst in.

De dag bestaat uit een theorietoets, een les en een gesprek naar aanleiding van de vragenlijst die je hebt ingevuld. 


Over vragenlijst

In de vragenlijst komt een vraag aan bod over de vakken in het propedeusejaar, bekijk de vakken/projecten in het propedeusejaar op de pagina studiegids. Welke onderdelen lijken je leuk en welke minder leuk? In de opleiding Communication & Multimedia Design krijg je zowel vakken over techniek en programmeren als over design, strategie en cultuur & media. Spreekt het brede karakter van CMD je aan? Licht je antwoord toe in de vragenlijst.


Huiswerkopdracht en toets

Voor de studiekeuzecheck moet je thuis een werkboek invullen en teksten lezen om je voor te bereiden voor de toets. Zie hieronder de uitleg:

-Werkboek
Het is de bedoeling dat je onderstaand werkboek uitprint, invult en meeneemt naar de studiekeuzecheck. Als je dit niet bij je hebt, kun je NIET deelnemen aan de studiekeuzecheck. 

Klik hier voor het werkboek.


-Toets
Voor de studiekeuzecheck moet je thuis enkele vakinhoudelijke artikelen lezen. De links naar de (online) artikelen vind je hieronder. Lees de teksten grondig door en maak aantekeningen die je nog een keer doorleest. Over deze teksten krijg je tijdens de studiekeuzecheck een toets van ongeveer vijfentwintig vragen. 

Artikel 1: What UX Is And What Isn't
Artikel 2: Designer & Code, To code , or not to code?
Artikel 3: Web Design History Tour

Je krijgt bij de toets ook vragen over de video van opdracht 2. Klik voor de video.

 

Datum studiekeuzecheck

Maandag 21 augustus van 10.00 tot 14.00 uur 

Houd hier alvast rekening mee in je agenda. 

Programma 21 augustus


09.50-10.00 uur        Inloop

10.00-10.15 uur        Welkom en uitleg van de dag

10.15-10.45 uur        Toets over vooraf opgegeven materiaal

10.45-12.00 uur        Les waarvoor je thuis de opdracht hebt gemaakt.

                                 Neem het werkboekje geprint en ingevuld mee naar de studiekeuzecheck anders 

                                 mag je niet deelnemen!

12.00-12.15 uur        Pauze (vergeet niet zelf je lunch mee te nemen of een pinpas)

12.15-13:30 uur        Studieloopbaangesprek waar in kleine groepjes de vooraf ingevulde vragenlijst 

                                 wordt besproken op eventuele risicofactoren.

13.30-14:00 uur        Napraten voor studenten die nog vragen hebben.

 

Studiekeuzeadvies

Op basis van het resultaat van de verschillende onderdelen krijg je - twee weken na de studiekeuzecheck - een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Het is de bedoeling dat jij ook gaat nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je deze opleiding echt wilt doen. Kloppen je verwachtingen niet? Klik hier voor meer informatie. 

Als je elk onderdeel van de studiekeuzecheck hebt doorlopen kun je tot slot via Studielink je inschrijving voltooien door de machtiging van het collegegeld in te vullen en je collegekaart aan te vragen. 

Iedereen die aan de toelatingseisen voldoet (juiste vooropleiding), zich tijdig heeft aangemeld én de studiekeuzecheck heeft voltooid is toelaatbaar. 


Locatie & routebeschrijving  

De locatie van de studiekeuzecheck is op de 1e etage van het Theo Thijssenhuis, Wibautstraat 2-4 te Amsterdam (witte zijvleugel van het Kohnstammhuis).

Kijk hier voor de routebeschrijving. 

Laptop eisen CMD

Op elke moderne laptop draaien de basispakketten (zoals Office) goed, maar meestal geldt: hoe goedkoper de laptop, hoe trager, met name als je met zwaardere pakketten werkt als Photoshop, Illustrator, After Effects en Premiere Pro. Je kunt zelf kiezen of je een Apple of Windows-laptop wilt. Apple laptops zijn populair maar die kosten vaak meer dan vergelijkbare Windows laptops.

Om te voorkomen dat de laptop in de loop van de studie vervangen moet worden adviseren we om in ieder geval op de volgende specificaties te letten en voor de aanbevolen specificaties te gaan:

Processor: Minimaal Intel Core i5 processor of AMD equivalent (Intel Core i7 of AMD equivalent aanbevolen);

Geheugen: Minimaal 4GB DDR3 geheugen (minimaal 8GB sterk aanbevolen). Harde schijf: SSD aanbevolen.

 

Vragen?

Als je na het lezen van deze informatie toch nog vragen hebt over de aanmeldprocedure, neem dan contact op met het Onderwijsbureau van CMD via nummer 020-5951855 of info-cmd@hva.nl.

Als je vragen hebt over (de status van) je inschrijving of betaling van je collegegeld, neem dan contact op met de Centrale Studenten Administratie (CSA) via telefoonnummer (020) 595 2790 of digitaal.

Onderwijsbureau CMD

Theo Thijssenhuis
Wibautstraat 2 - 4
1091 GM Amsterdam
(020) 595 1855
info-cmd@hva.nl​​

Wie is IAM Core?
IAM Core is de studievereniging van CMD Amsterdam en is opgericht met het doel om een helpende hand te bieden aan studenten, tijdens en na hun studie. Binnen de vereniging proberen wij een echte IAM Core Family te creëren waar je op kunt bouwen en waar hechte vriendschappen ontstaan. Wij organiseren ongeveer 27 evenementen per jaar en elk evenement heeft een uniek karakter, thema of doel. De evenementen zijn gericht op het vergroten van je netwerk, zijn studie gerelateerd of zijn gewoon voor de fun.

Voor slechts €15,- per jaar wordt je lid van onze IAMCore Family en geniet je van alle voordelen die onze studievereniging jou biedt!

Bekijk ons op facebook. En wil je lid worden van de familie? Klik dan hier

Introductieweekend (1,2 & 3 September 2017) 
Ieder jaar organiseert IAM Core een 3-daags introductieweekend* voor alle eerstejaars** om hun studententijd alvast een goede start te geven. Je leert niet alleen een deel van onze IAM Core Family kennen, maar ook je klasgenootjes en mede CMD studenten. Kijk voor meer informatie op onze website.

*Omdat wij een studievereniging zijn werken wij niet met ontgroeningen.
**Deelname is geen verplicht onderdeel van de opleiding.

Aftermovie Introductieweekend IAM Core 2016: 
Laatste wijziging: donderdag, 13 juli 2017, 14:38